مفتی محمدقاسم، رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان و از علمای برجسته و سرشناس اهلسنت کشور، روز گذشته در بازدید از برخی خبرگزاریها در نمایشگاه مطبوعات، بر لزوم حفظ وحدت امت اسلام و چنگزدن مذاهب به مشترکات تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سنیآنلاین، مفتی محمدقاسم روز گذشته (دوشنبه ۱۷ آبان) در حاشیهی بازدید از بیستودومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، با مسئولین و گردانندگان برخی خبرگزاریهای سراسری دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان در این دیدارها با اشاره به بحرانهای موجود در جهان اسلام، «وحدت امت اسلامی» و «شناسایی اهداف و برنامههای دشمنان» را از ضرورتهای شرایط کنونی برشمرد.
🔹مولانا محمدقاسم در بازدید از غرفه “خبرگزاری حوزه”، با بیان اینکه باید تلاش کنیم اختلافات را در جهان اسلام به حداقل برسانیم، خاطرنشان کرد: امروز جهان اسلام از تندرویهایی که بدون توجه به قرآن و سنت انجام میشوند رنج میبرد. با توجه به اینکه دشمنان اسلام برای اختلافافکنی بین مسلمانان تلاش میکنند، ما باید تلاش کنیم اختلافات را به حداقل برسانیم.
ایشان تاکید کردند: اگر به مسائل بنیادین مشغول نباشیم مسائل جزئی ما را فریب خواهد داد. بنابراین وظیفه نخبگان جهان اسلام است که با یکدیگر تعامل داشته باشند، همدیگر را بپذیرند و راههای مشترک را بررسی نمایند.
🔹مفتی محمدقاسم، در غرفه “خبرگزاری رسا”، اختلاف را از موانع مهم پیشرفت اسلام برشمرد و گفت: باید زمینهی پیشرفت اسلام در میان انسانهای جهان را فراهم کنیم. اگر نسبت به یکدیگر بدبین باشیم، همدیگر را تکفیر و تمسخر کنیم و به مقدسات یکدیگر توهین کنیم نسل ما ناامید میشود و ما سبب خنده دشمنان میشویم و آرزوی دشمنان برآورده میشود.
ایشان اعتقاد به وحدت را «تکریم اندیشهی دیگران» دانست و اظهار داشت: باید به دنبال عوامل ایجاد وحدت باشیم. باید در نظر داشته باشیم که با اعتقاد به وحدت و تلاش برای تحقق آن، خود را آمادهی پذیرش دیگران میکنیم؛ دیگران را تکریم میکنیم و به آنان حق اندیشیدن میدهیم.
🔹استاد حدیث و فقه دارالعلوم زاهدان در جمع گردانندگان “خبرگزاری شبستان” نیز وحدت شیعه و سنی را سبب «تضعیف دشمن مشترک» عنوان کرد و خاطرنشان نمود: قرآن مجید بزرگترین مشترک شیعه و سنی است. به نظر بنده و بسیاری از کارشناسان آنچه امروز سبب تفرقه شده است دوری مسلمانان از قرآن است.
ایشان در ادامه افزود: در قرآن القاب و پسوندهایی از قبیل شیعه و سنی و دیگر القاب بیان نشده است، بلکه فقط از اسلام و دین نام برده شده است، لذا مرکز توجه و تبلیغات ما باید برای دین باشد. باید از مشترکات خودمان در جهت ترویج دین استفاده کنیم. ما میخواهیم جهانیان را با دین آشنا کنیم، اصرار بر تفاوتها و مسائل فرعی علاوه بر اینکه دایره را تنگتر و ما را از هم جدا میکند، بشریت را نیز از فیض قرآن و اسلام دور میکند.
اندیشمند برجستهی اهلسنت کشور تاکید کرد: اگر اتحاد میان شیعه و سنی و تاکید بر مشترکات به شکل صمیمی باشد و عبادات یکدیگر را تحمل کنیم و قرآنی فکر کنیم وحدت ما ضمن اینکه ما را قویتر میکند، سبب ناامیدی دشمنان اسلام نیز میشود.
🔹ایشان همچنین در جریان بازدید از غرفه کردستان بر لزوم وحدت عملی تاکید کرد و گفت: شیعه و سنی با یکدیگر برادر هستند. همه ما باید در بحث مذهب به عقاید و علمای یکدیگر احترام بگذاریم و در راستای تقریب و همدلی تلاش کنیم. برای این هدف باید شعار تا عمل را اجرایی کرد.
نویسندهی برجستهی اهلسنت کشور و سردبیر فصلنامهی بینالمللی “ندای اسلام”، توصیهای هم به اصحاب قلم داشت و خاطرنشان کرد: تمام نشریات باید در خصوص مسائل مشترک محلی و عمومی مطالب صحیح ارائه بدهند و در نوشتههایشان اعتدال را رعایت کنند. نشریات دینی باید به گونهای مطالب خود را ارائه دهند که احساسات مخاطبان خود را تحریک نکنند.